لیست اختراعات مهدی جان فدا


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1397/12/26
تاریخ ثبت: 1398/07/08
خلاصه اختراع:

بوهميت ناشي از كاربردهاي صنعتي آن به ويژه در صنعت نفت، گاز و پتروشيمي و صنعت سراميك از اهميت ويژه اي برخوردار است. در اين كار، سنتز نانوذرات بوهميت از محلول ليكور صنعتي باير با استفاده از استيك اسيد/تارتاريك اسيد انجام شده است. در اين روش نانوذرات بوهميت به صورت تكفاز و خالص (بدون حضور فازهاي ناخالصي نظير گيبسيت و بايريت) در محدوده وسيعي از pH (5/9-6) تحت يك فرايند ساده و اقتصادي توليد مي گردد. امكان تشكيل بوهميت در محدوده وسيعي از pH به ويژه در مقياس توليد صنعتي اهميت پيدا مي كند. در روش هايي كه تشكيل بوهميت محدود به يك pH خاص است با تغيير اندك pH امكان تشكيل فازهاي گيبسيت و بايريت فراهم مي گردد و لذا استفاده از آن روش ها براي توليد صنعتي دچار محدوديت است. توزيع اندازه ذرات براي بوهميت سنتز شده در pH 6 در محدوده nm 20-10 مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1398/11/26
تاریخ ثبت: 1399/04/25
خلاصه اختراع:

بوهميت به دليل كاربردهاي صنعتي آن به ويژه در صنعت نفت، گاز و پتروشيمي و صنعت سراميك از اهميت ويژه اي برخوردار است. در اين كار، سنتز نانوذرات بوهميت از محلول ليكور صنعتي باير با استفاده از با استفاده از ترموليز پيش ماده رسوبي صورت پذيرفته است. در اين روش يك فرايند ساده و اقتصادي براي توليد نانوذرات بوهميت به صورت تكفاز و خالص (بدون حضور فازهاي ناخالصي نظير گيبسيت و بايريت) طراحي شده كه امكان توليد آن در مقياس صنعتي ميسر مي سازد. نانو بوهميت سنتز شده از فرايند ترموليز پيش ماده رسوبي داراي توزيع اندازه ذرات 27-24 نانومتر مي باشد.يكي از مهمترين مزاياي نانوذرات بوهميت سنتز شده از طريق روش ترموليز ارائه شده نسبت به روش هاي غيرترموليزي اين است كه با استفاده از اين روش يك مساحت سطح ويژه بزرگ (m2/g 263) حاصل مي گردد. اين خاصيت نانوذرات بوهميت را براي كاربردهاي صنعتي به ويژه به عنوان جاذب و پايه كاتاليست هاي ناهمگن صنعتي مساعد مي سازد.

تاریخ اظهارنامه: 1399/04/22
تاریخ ثبت: 1400/12/14
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر، روشي براي تهيه مخلوط نانواكسيد آلومينيم-اسكانديم از گل قرمز به عنوان پسماند شديداً قليايي فرايند باير در صنعت استخراج آلومينيم است. كه علاوه بر ايجاد ارزش افزوده و دستيابي به يك تركيب اكسيدي باارزش، مشكل زيست محيطي مربوط به pH بالاي پسماند مورد استفاده را نيز مرتفع نموده است. در روش ارائه شده، ابتدا گل قرمز تحت عمليات آماده سازي قرار گرفته، سپس سولفاته و برشته شده و در نهايت با حفظ آهن در تركيب سولفاته-برشته شده، با استفاده از فرايند فروشويي و سپس رسوب دهي، هيدروكسيد آلومينيم-اسكانديم حاصل مي شود كه تحت فرايند تكليس به مخلوط نانواكسيد آلومينيم-اسكانديم تبديل مي شود. در روش ارائه شده، با بهينه سازي عواملي همچون مقدار آب مقطر، اسيد سولفوريك، دماي برشته كردن، مدت زمان و نسبت آب به جامد در عمليات فروشويي، جداسازي انتخابي اسكانديم ميسر شد. در پايان با استفاده از رسوبدهي انتخابي توسط NaOH و با تنظيم pH، ميزان استخراج اسكانديم و آلومينيم به ترتيب برابر %7/73 و %6/51 حاصل گرديد. درنهايت؛ گل قرمز باقيمانده داراي 8=pH مي باشد كه در مقايسه با 12=pH اوليه، از نظر زيست محيطي پسماند مناسبي بوده و فاقد سميت ناشي از قليايي بودن است. اسكانديم قويترين تقويت كننده آلومينيم است و مخلوط نانواكسيد به دست آمده داراي كاربردهاي فراواني در افزايش توان آلومينيم و آلياژهاي آن در مقابل شكستگي و خوردگي مي باشد.

موارد یافت شده: 3